[Home | Mail Archive | Join the mail archive | Photo Gallery ]

Mazda Rotary Pickup Forum
you are logged in as
profile | register | faq | search (active threads) | memberlist
Sponsored by:
Index > Engine/Drivetrain > Thread: Ignition/Tach question
Thread: Ignition/Tach question
mwpayne1


Redlining
Posts: 239
posted April 28, 2007 06:29 PM

Ignition/Tach question

Trying to troubleshoot my non-working tach. It worked before I did the electronic conversion. I have the yellow/green wire hooked to the + of the leading coil, like wiring diagram indicates. Is there any way to test the tach?
I was thinking about buying another cheapo tach and rigging it up the same way, just to see what happens.
I've pulled the gauge cluster part-way out (steering column prevents complete pullout), looks like theres a solid green wire, yellow, and black wire going into the gauge itself.
Any ideas? Not a biggie, but I'm just the kind of guy that likes to have everything working.

       
View IP (Administrators only)
dhood


Hauling
Posts: 134
posted April 28, 2007 08:01 PM

My 77 uses a yellow/white wire for the tach and it is connected to the (-) terminal of the L coil. Signal is always on the switching side. One (+) wire from each coil goes to the respective ignitor on the dizzy.

       
View IP (Administrators only)
dhood


Hauling
Posts: 134
posted April 29, 2007 09:04 AM

Oh soorry, hope I didn't lead you astray. The Leading (+) is connected to the ignition and if you still have the smog hooked up, it is connected to the Trailing (+). Some people jumper the L&T together so both fire all the time. The (-) connections go to the ignitors. Gee I'm surprised nobody jumped me for this already.

       
View IP (Administrators only)
mwpayne1


Redlining
Posts: 239
posted April 29, 2007 01:05 PM
Edited By: mwpayne1 on 29 Apr 2007 13:05

Nope, you led me exactly where I needed to go. I unhooked the yellow/green wire from the '+' of the coil, attached it to the '-', tach works!

Geez..not the first time I've felt like a moron...

Anyhow, new pics if anyone is interested;
http://groups.msn.com/MazdaRotaryEnginePickup/repuproject.msnw?Page=Last

       
View IP (Administrators only)
tom93r1


Redlining
Posts: 458
posted April 30, 2007 01:41 PM

that truck is pretty, good job on it!
____________


'74 lawn-green
4-port 13b
Weber 48DCO
Racing Beat Header
Magnaflow
resonator/amplifier
really loud!

        Click here to send Tom93R1 an ICQ message. Click here to add 16640317 to your ICQ list. Click here to visit Tom93R1's homepage. Click here to send Tom93R1 an AIM message. 
View IP (Administrators only)
All times are PST (US)
Post New Topic    Post New Reply
Rate Topic:
Powerd By: BlazeBoard

[Home | Mail Archive | Join the mail archive | Photo Gallery ]
0.011003971099854 seconds processing time